Ισορροπώντας επιστημονική πληροφορία και εμπειρία. 

Εχεις σκεφτεί ποτέ “Χρειάζομαι λίγη περισσότερη πληροφορία πριν αρχίσω”, ή “αναρωτιέμαι αν το υποστηρίζει η επιστήμη” Οπως έχεις παρατηρήσει, πάντα υποστηρίζω την επιστήμη, την έρευνα και πάντα μου α... Read More | Share it now!

Ταυτόχρονη προπόνηση (αντοχή και δύναμη/υπερτροφία). Γίνεται;

Τελικά το άκουσα αρκετές φορές ώστε να αποφασίσω να γράψω κάτι για αυτό. Ενα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που προπονείται και (φυσικά;) εκτιμά τον μυϊκό του ιστό πιστεύει και φοβάται ότι αν κάνει πο... Read More | Share it now!

Αλυσίδες. Λάστιχα. 

Διάβασες τον τίτλο και σκέφτεσαι: Ακόμα δύο “παιχνιδάκια¨ στην ατελείωτη λειτουργική λίστα εξοπλισμού Νίκο; ‘Ελα τώρα, δεν έχουμε αρκετά ήδη; Δεν σε κατηγορώ, αυτό θα σκεφτόμουν και εγώ αλλά όχι, εδώ... Read More | Share it now!

Ο καλός προσωπικός γυμναστής πήγε ένα βήμα πιο πέρα… Coaching που εμπνέει και οδηγεί στην αλλαγή !

  Γράφει ο Δημήτρης Βουδούρης: Η συζήτηση με τον «εκκολαπτόμενο» personal trainer Ήταν ένα χαλαρό μεσημέρι στο γυμναστήριο ,από εκείνα που αναζητάς συχνά πυκνά στην προσπάθεια σου να πεις δυο ... Read More | Share it now!

Διατάσεις, ευελιξία και κινητικότητα. Η αλήθεια.

Ευελιξία. Παρεξηγημένη και παραμελημένη έννοια. Τελευταία το “status” της έχει ανέβει αλλά όχι όσο πραγματικά της αξίζει. Και γιατί η προσφορά της όσον αφορά την απόδοση και την πρόληψη τραυματισμών ... Read More | Share it now!

Μπορείς να φας μέχρι παχυσαρκίας ή να στρεσαριστείς μέχρι παχυσαρκίας. 

  Τρώγε λιγότερο και ασκήσου περισσότερο.  Θερμίδες. Όλα είναι θερμίδες.  Κανείς (συμπεριλαμβανομένου εμού) δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής – η ενέργεια δεν μπο... Read More | Share it now!

Αρχές Απώλειας Λίπους. “Δύσκολου” Λίπους.

  Πήρες απόφαση να αλλάξεις το σώμα σου. Έχεις χάσει τα περισσότερα κιλά. Έκανες τεράστια βήματα και η προσπάθεια σου ανταμίφθηκε με εμφανή αποτελέσματα. Θες να χάσεις τώρα κάποια λεγόμενα “δύσκ... Read More | Share it now!

Ο χρόνος είναι χρήμα

   Μια ερώτηση που μου κάνετε παρά πολλοί μαθητές μου είναι πόσο να χρεώσετε τις υπηρεσίες σας. Έχω αντιληφθεί και ακούω διάφορες ιστορίες οι οποίες με στεναχωρούν ιδιαίτερα. Από τιμές εξωφρ... Read More | Share it now!