Απόδοση επένδυσης (σε υπηρεσίες εκγύμνασης)

“Απόδοση της επένδυσης (ΑΕ ή επιστροφή επί της επένδυσης), είναι ένας δείκτης απόδοσης που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας μιας επένδυσης ή για τη σύγκριση της απόδοσης διαφόρων διαφορετικών επενδύσεων. Η ΑΕ μετράει το ποσοστό απόδοσης μιας συγκεκριμένης επένδυσης σε σχέση με το κόστος της.”

Καραντίνα νούμερο 2 και ο περισσότερος κόσμος που γυμνάζεται σε ομαδικά η small group θα ξεχυθεί σε εξωτερικούς χώρους να κάνει προσωπική προπόνηση δια ζώσης ή θα προτιμήσει τις online υπηρεσίες, θα συμπληρώσει με λίγο τρέξιμο για να μπορέσει να κρατήσει τα επίπεδα απόδοσης την περίοδο αυτή. Και αυτό είναι το θεμιτό εξάλλου.

Το personal training όπως πολλοί γνωρίζουν, έχει μεγάλη διακύμανση στις τιμές. Το να προτιμάς πάντα την χαμηλότερη δεν είναι η καλύτερη ιδέα.

Συνήθως, πολύ χαμηλές τιμές, αντιπροσωπεύουν και την ανάλογη υπηρεσία. Δύσκολα ένας έμπειρος, άρτια εκπαιδευμένος και ενημερωμένος γυμναστής θα χρεώσει τις υπηρεσίες του χαμηλά.

Ας πούμε ότι έχεις ένα στόχο. Καλυτέρευση της υγείας σου, της απόδοσης σου και του σώματος σου.

Γνωρίζεις τον Κώστα ο οποίος χρεώνει 15€ το μάθημα. Αρχίζετε τα μαθήματα, περνάει ο καιρός.

Ο Κώστας είναι καλό παιδί, ευχάριστος και ομιλητικός, αλλά η μέθοδος του και οι γνώσεις του δεν είναι ότι καλύτερο.

Κάνεις 4 φορές προπόνηση την εβδομάδα και μετά από 3 μήνες δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα και, σαν να μην έφτανε αυτό, σε τσιμπάει λίγο ο αριστερός σου ώμος. Κάνεις 3 ραντεβού στον φυσιοθεραπευτή.

Αποφασίζεις να “χωρίσεις” τον Κώστα και σου συστήνουν τον Στέλιο.

Ο Στέλιος όμως χρεώνει τις υπηρεσίες του 30 € το μάθημα. Ειναι άριστος επαγγελματίας, γνωστής του αντικειμένου, ενημερωμενος και evidence based. Κάνετε 3 φορές προπόνηση την εβδομάδα και μια μόνος/η σου.

Μετά από 3 μήνες τα αποτελέσματα είναι ορατά και ο ώμος σου είναι πολύ καλύτερα. Η απόδοση σου έχει ανέβει και τα ρούχα σου κάθονται πολύ διαφορετικά.

Απολογισμός
Κώστας : ολικό κόστος 720 €. Κανένα αποτέλεσμα, και μερικές επισκέψεις στον φυσιοθεραπευτή.
Στέλιος: ολικό κόστος 1,080 €. Ορατά αποτελέσματα, πιο χαρούμενος/η με καλύτερη απόδοση.

Που πιστεύεις τελικά ότι είχες καλύτερη απόδοση επένδυσης;

Αποποίηση ευθυνών: οι αναφερόμενες τιμές είναι πλασματικές και δεν αναφέρονται απαραίτητα στην πραγματικότητα. Τα ονόματα επίσης. Πιο ακριβό δεν σημαίνει πάντα καλύτερο.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *