Απώλεια Λίπους

Απώλεια Λίπους

Το να μεταμορφώσεις το σώμα σου δεν θα έπρεπε να είναι τόσο πολύπλοκο όσο μια εξίσωση πυρηνικής φυσικής. Η αύξηση βάρους (που συνήθως σημαίνει λίπος για τους περισσότερους ανθρώπους) είναι το εύκολο κομμάτι. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εισπνεύσεις άσκοπα τα πάντα μπροστά σου από pizza μέχρι burgers και γλυκά παρακολουθώντας το τελευταίο επεισόδιο του game of thrones.

Τότε γιατί τόση δυσκολία με την απώλεια λίπους; Εκτός αν είσαι πρόθυμος να διαβάσεις όσο στο λύκειο πριν τις πανελλαδικές έτσι ώστε να μπορέσεις να αποκρυπτογραφήσεις τις trendy δίαιτες που δεν τελειώνουν ποτέ (Keto, paleo, διαλειμματική νηστεία, για να αναφέρουμε μερικές) καλή τύχη.

Αλλά αυτό είναι το πρώτο μέρος της εξίσωσης. Η διατροφή παρόλο που είναι το #1 στην απώλεια βάρους, από μόνη της μπορεί να σε αφήσει με ένα σώμα που, πως να το πω, δεν θα ήταν και το καμάρι σου χωρίς ρούχα. Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μου είναι skinny-fat (ναι μεν αδύνατος αλλά με περισσότερο λίπος). Νομίζω καταλαβαινόμαστε.

Η βέλτιστη αλλαγή στην σύσταση σώματος (μυική μάζα:λίπος) επιτυγχάνεται συνδυάζοντας την αποτελεσματική προπόνηση με αντιστάσεις, η οποία θα δαπανήσει θερμίδες ώστε να μπορέσεις να χάσεις το λίπος, διατηρώντας ταυτόχρονα ή και ακόμη προσθέτοντας μυϊκή μάζα, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή που σου ταιριάζει.

Δεν θα σε κάνω απλά καυτό, θα σε κάνω έξυπνο. Ποτέ δεν θα είσαι ενα ρομπότ που εκτελεί. Ο στόχος μου δεν είναι να με χρειάζεσαι για πάντα. Δεν θέλω να είμαι το δεκανίκι σου. Θα σε μάθω να εισαι αυτόνομος, να μπορείς να φτιάξεις ένα πρόγραμμα προπόνησης μόνος σου. Θα σε βοηθήσω να είσαι ευέλικτος, να τρως σωστά και να μπορείς να διαμορφώνεις τη διατροφή σου ανάλογα των περιστάσεων. Θα έχεις υλικό για διάβασμα, θα σκέφτεσαι, θα εξελίσσεσαι.